Et univers for børn

Forfatter Anne Moulvad
Forfatter Anne Moulvad

Først var det hjemmelavede primitive hæftebøger, så blev det til rigtige bøger, så kom der apps, tegninger, sange og her sidder forfatter og udgiver Anne Moulvad med plysdukke-udgaverne af Trunte Lunte og Bamse.


Bøgerne er skrevet af Anne Holst Moulvad, illustreret af Anne Louise Laugesen og layoutet af Alice M. Andersen.
  • Anne Holst Moulvad er journalist og instruktør og har i mange år arbejdet på TV MIDT VEST. Nu har hun sit eget firma Anmo Film og Media.
  • Anne Louise Laugesen er uddannet som animationstegner fra Animationsværkstedet i Viborg og har illustreret flere bøger og tegnefilm. Nu arbejder hun også som kok.
  • Alice M. Andersen arbejder til dagligt hos Aage Damgaard Aps i Herning som grafiker.

Forlaget blev etableret i 2004 af Anne Holst Moulvad.
Forlaget blev lavet for at udgive en ny børnebogsserie om pigen Trunte Lunte og hendes grønne bamse. Forlaget udgiver ikke bøger for andre.


Forlagets første pressemeddelese fra 2005:

Nyt forlag udgiver ny dansk bogserie for de yngste børn.

Når man nærmer sig de 40 år kan det ikke nytte, at blive ved med at udskyde drømme og visioner til senere i livet. Derfor er Forlaget Trunte Lunte en realitet og fire børnebøger er trykt. 

Sådan er den enkle historie bag journalist Anne Holst Moulvads nye initiativ. Hun har skrevet og udgivet bøgerne og fået dem illustreret af Anne Louise Laugesen. Bøgerne er fyldt med søde tegninger af pigen Trunte Lunte og hendes grønne bamse.
Historierne handler om Trunte Luntes hverdag, og den grønne bamse som er vild med at lave narrestreger. De er for de små mellem 1 - 5 år.

Anne Holst Moulvad er vant til at formidle, da hun arbejder på TV/MIDT-VEST i Holstebro. Et møde med tegner Anne Louise Laugesen satte gang i processen. Hun er i gang med en professionel uddannelse som tegner på Animationsværkstedet i Viborg, og var med på ideen med det samme.

Oprindeligt blev bøgerne skrevet for over 20 år siden til Anne Moulvads yngste søster, og var ikke tænkt som en serie, der skulle udgives. Men en dag dukkede de primitive hjemmelavede bøger op i en flyttekasse, og ideen opstod til at få bøgerne udgivet.
- Jeg valgte at lave mit eget forlag. Så skulle jeg ikke ud og banke på hos etablerede forlag, og så har jeg også langt mere indflydelse på processen, siger Anne Holst Moulvad.
Forlaget hedder Trunte Lunte, og de fire nye bøger er de første udgivelser.
- at udgive på sit eget forlag har betydet, at jeg selv skulle finde pengene til omkostningerne. Det er lykkedes mig, og den næste store opgave bliver at få bøgerne solgt, siger Anne Holst Moulvad.
Hun nærmer sig de 40 år, og ofte har hun udskudt større nye initiativer i sit hoved med, at det ville hun tage fat på senere i livet. Hun har en travl hverdag på sit arbejde gennem 15 år på Tv-stationen i Holstebro, hvor hun både er studievært og redaktør.
(Fra år 2005)